Review: Google Chromecast

20131223-103954.jpg

Normaal ben ik niet zo een Andriod fan maar met de Google Chromecast hebben ze wel een (voor mijn) althans héél handig apparaat op de markt gebracht. Ik kijk namelijk veel naar YouTube filmpjes, vooral dan filmpjes met een technisch karakter..

Het apparaat zelf
De Chromecast ziet eruit zoals een USB stick maar is iets groter. Je sluit het apparaat aan via een HDMI aansluiting op je TV. De stroom neemt de stick enerzijds door het aan te sluiten op een USB poort op je TV of via de bijgeleverde stroomadapter. In de Chromecast zit 1 led-controle lampje. Omdat ik deze heb aangeschaft via Amazon-UK, zit er wel een Engelse stroomadapter in de verpakking. Stroom nemen via de USB-kabel werkt perfect..

Kwestie van het apparaat in je TV te prikken en je kan de setup beginnen.

Setup
Via je de speciale setup app van Andriod en/of iOS kan je met enkele gemakkelijk stappen je Chromecast instellen. Ik heb deze ingesteld met de iOS app via mijn iPhone 5 met iOS7.

Televisie:

Kies het juiste kanaal op je TV.

iOS app:
screen568x568
Via de app is de installatie zeer eenvoudig, ‘nieuwe Chromecast instellen’, ‘Chromecast zoeken’, je wifi password ingeven die je apparaat verbind met het internet en klaar..

setup_chromecast_ios

Eénmaal de app alles heeft doorlopen is de Chromecast klaar voor gebruik. Doormiddel van de ‘Cast’ knop in je Andriod app, Windows/Mac Chrome, iOS app stuur je de beelden naar je TV. Je smartphone, tablet of computer kan gerust langs de kant gelegd worden..

In België werkt alleen de YouTube app. Apps zoals Netflix en bijvoorbeeld Vevo (muziekvideo’s) werken niet.

Conclusie:
Na enkele lange en minder lange filmpjes te hebben gekeken werkt de Chromecast behoorlijk goed. Alles hangt ook af van je wifi-verbinding, maar tot op heden heb ik geen haperingen gezien en doet het apparaat wat het moet doen.

Google Chromecast

7.3

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs

9.0/10

Beperkt aantal apps

5.0/10

Pluspunten

  • Gebruiksgemak
  • Prijs
  • Stroom van USB-aansluiting
  • Vanuit je zetel leuke content bekijken op je TV

Minpunten

  • Beperkt aantal apps

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.