Het weer

Dit moet zowat het meest besproken onderwerp zijn op een zondagmorgen bij de bakker (niet dat er tijdens de week niet over het weer gesproken wordt, maar goed). Omdat de laatste periode het humeur van de meeste mensen nog nooit zo hoog stond, zal het de laatste dagen terug wat naar beneden zakken. Het weer op z’n Belgisch, regen, regen en nog eens regen al dan niet gepaard met een donderslag. Je zou voor minder een slecht humeur krijgen. Misschien kunnen we al uitkijken naar een (warme) zomer? Bij het zien van de recentste weerberichten kreeg ik alvast koude rillingen (niet letterlijk aangezien de temperatuur wel aangenaam is).

Bij mooi weer is er dan ook meer te doen of juist niet (luieren, ..). Ik kan mateloos genieten van het gras te maaien in het lentezonnetje, heerlijk! Om daarna neer te ploffen in het tuinmeubilair. Wat ook zeker niet mag ontbreken is een heerlijke barbecue! Vleeseters dat wij, Belgen zijn ligt de barbecue vol gelegd met grote stukken vlees.
Veel plezier!

Ohja nog een barbecue tip voor de geïnteresseerden:
Benodigdheden
– Een banaan (moet al redelijk rijp zijn, voor de ideale smaak)
– Stuk(ken) melkchocolade of pure chocolade.
Bereidingswijze
– Snijdt de banaan (met schil) in lengte doormidden (niet helemaal).
– Leg in het opengesneden gedeelte chocolade.
– Wikkel de gevulde banaan in aluminium folie en zet deze op de barbecue.
Wacht tot de chocolade volledig is gesmolten en totdat de schil zwart is. Opdienen met eventueel wat ijscreme of slagroom.
Voor een extra smaakje, kan je rum toevoegen, voor het op de barbecue te leggen.

Smakelijk!