Flash deelstep

Afgelopen weekend was ik in De Haan, ideaal weer en een verlengd weekend. Sinds begin mei zijn er 100 elektrische steps, verspreid over de kustgemeente. Dit wou ik toch even uittesten. Je downloadt de app, vult je VISA-kaart gegevens in en klaar. Met een promocode, kon ik al snel 20 minuten gratis rondrijden.

Via de app zoek je naar de dichtstbijzijnde step (reserveren kan), je ziet meteen of deze genoeg batterij heeft en of hij beschikbaar is. Met de camera van je smartphone, scan je via de app de QR-code op het stuur. Hierna kan je je rit starten. Een helm is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden.

De steps voelen robuust aan en beschikken over een vering boven het voorwiel. De snelheid (max 18km/u) is te regelen met een knop aan het stuur. Aan het linker handvat is een rem voorzien.

De prijs: vaste kost van 1 euro (ontgrendeling) en 0,15 eurocent per minuut. Na de rit ontvang je een factuur in je mailbox met alle gegevens van die rit.

De Haan is daarmee de eerste kleinere gemeente in België waar dergelijk project wordt uitgeprobeerd terwijl de steps tot op heden nog maar enkel in grote steden geïntroduceerd zijn. -Website De Haan

Download de app:

iOS

Android

Intussen zijn er wereldwijd al 1 miljoen ritten met de deelsteps

Artikels:

HLN

VRT

VVSG

UPDATE 17-06-2019: Flash wordt Circ!